miércoles, 31 de diciembre de 2008

En Vaquer ens felicita

El para de Jhony Rocketa ens envia una originalísima felicitació.

 Gracies, maco  
Publicat, avui al diari
Última Hora 

Així mateix hem fet alguna cosa be






















EL ressò mediàtic que ha tengut el nostre projecte és espectacular. Tots els diaris locals ens han donat cabuda a les seves pàgines. Les emissores de ràdio, en con junt, ens han dedicat hores. Televisió de Mallorca va fer un ampli reportatge de la nostra presentació, el 9 d'octubre, al Teatre Xesc Forteza. I també un magnific espai en el programa "Itaca". IB3 només ens va dedicar un temps en un avanç  informatiu del migdia. Catalunya Ràdio també ens  va dedicar un reportatge d'uns 5 minuts. 
 Els retalls de premsa que il·lustra aquest comentari només son alguns dels apareguts. 
 El dia de la presentació, vàrem haver d'obrir una hora abans, a causa de la gent que va assistir.
 Idò, malgrat aquest èxit, el suport dels mitjans de comunicació i el suport popular, les autoritats culturals no ens volen ajudar. 
 Moltes gràcies a tots pèl vostre suport moral.
  

En Pau ens desitja bon 2009


 

RESUM DE LA LLISTA DE FRACASSOS


CONSELLERIA DE CULTURA DEL CIM: NO

La conselleria de Cultura no té pressupost per les tasques de investigació, recerca, etc. per al  Museu de l'Humor. Això ens va dir la consellera Joana lluïsa Mascaró (PSM). Hem de recordar que el Consell no té pressupots per al nostre projecte cultural, però ha donat  60.000 euros a Jopela perquè vagin a pujar una muntanya. La conselleria de Turisme ha donat 60.000 euros més per aquest motiu. No hi ha  res a dir sobre el finançament de l’expedició, només que contrasta amb la negativa a donar-nos suport, és a dir: 0 euros, tenint en compte que les dues expedicions a l’Everest (la primera fracassada) ja varen suposar una contribució del Consell d’uns 60 milions de pessetes. Ara, entre el Consell i el Govern, 20 milions de pessetes més.     


“SA NOSTRA”, NI MU.

"Sa Nostra", ni mos ha dit res, després de la reunió amb un dels  seus directius.


“COLÒNYA”, NI MUU

"Colònia Caixa de Pollença", no ens ha dit res, després de la bona acollida al nostre projecte.


BERTO MORAGUES (PSOE) PASSA DE NOSALTRES

 El conseller de Presidència sembla que encara no vol saber res dels promotors del Museu de l'Humor. La darrera vegada que varem insistir en demanar audiència va ser dia 5, mitjançant la cap de premsa Aina Vives. Al conseller Berto Moragues (PSOE) li volíem explicar com està l'edifici de l'antic Tribunal Tutelar de Menors i les possibilitats per a acollir-hi un centre cultural, como podria ser el nostre Museu. No ens han contestat.


El SENADOR PERE SAMPOL (PSM), TAMBÉ PASSA DEL MUSEU  

 Tampoc hem sabut res més del SENADOR Pere Sampol (PSM), el qual fa mesos es va comprometre amb Pep Roig a fer una gestions, a Madrid, referent a la futura cessió de l'esmentat edifici. No hem tornat a saber res més d’ell, segurameent perquè està molt ocupat amb coses més importants que aquest doiarro del Museu de l’Humor.


INSTITUT D’ESTUDIS BALEÀRICS, PASSA DE NOSALTRES 

  Nos ens podem queixar. Cada dia que passa creix la nostra llista de fracassos. Ara sembla que tampoc ens volem rebre, els de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Hem demanat cita, per telèfon (dia 5 de desembre), i personalment (uns dies després), però no hi ha manera.

 Estan molt ocupats? No ens volen? la secretaria no els hi ha dit res? Tenen por que els hi demanem un sac d'euros i no tenen pressupost? Alguna cosa deu passar perquè "passin" de nosaltres.  I això que tan  Sebastià Serra com Antoni Planas son amics nostres. No sabem què passaria si fossin enemics.  


Tenim un dubte: ens ignoren o s'enriuen de nosaltres?  

 Això va bé, continuam fracassant i esperam poder incrementar la nostra llista durant 2009. 

martes, 30 de diciembre de 2008

120.000 per a "Mujer deslumbrante"


 Els alpinistes de Mallorca tornen estar d'enhorabona, ja que el  Govern i el Consell aportaran 120.000 euros perquè puguin intentar pujar un cim de 6.310 metres a una zona de l'Himalaia coneguda per Kanti Himal, que en castellà vol dir "Mujer deslumbrante".
 
 Això és una confirmació més de la poca habilitat que tenim els que pretenem no anar tant lluny, ni pujar tan amunt, sinó crear el Museu de l'Humor a Mallorca, per el qual polítics de tots els partits ens havien donat el seu suport (suposam que com volem un museu de l'Humor, s'enriuen de nosaltres). Si en lloc d'aquest Museu haguéssim volgut  fer una desfilada de modes hauríem aconseguit, almanco 350.000 euros. i pujar al castell d'Alaró, altres 100.000 més.        

lunes, 29 de diciembre de 2008


LA NOSTRA INNOCENTADA, TAMBÉ, A MALLORCADIARIO.COM

 Volem agrair als nostres amis de mallorcadiario.com que publicassin el nostre comunicat amb la noticia: "Ja tenim pressupost per al Museu de l'Humor".  
 Naturalment, era la broma clàssica del dia dels Innocents", i ja l'han retirada de la seva publicació digital.  
 Hem de dir, que hi ha hagut gent que s'ho va creure, malgrat que la noticia era increïble, tal com estan les coses, i la manca de voluntat dels responsables de Cultura del Consell de Mallorca. 
 A la mateixa pàgina de mallorcadiario.com, un dels seus lectors (estam quasi SEGURS de qui és, l'amable lector) em posa a parir. Per si no es pot llegir bé, ho reproduïm a continuació: "Pepita la castañera (firma)
 Pues a mi me parece una vergüenza que con la crisis que padecemos se financie el ego de un indivíduo como Pep Roig, que empezó reparando neveras y ahora va con ínfulas de progresista barato. Este tipo es un bluf que siempre ha cortejado al poder. Recuerdo un día, cuando Matas era Ministro, que acudió a la inauguración de una exposición de Pep Roig. Entonces le besaba el ****+ (suposam que aquí deu dir "culo"). Es un impresentable y además, un moroso".
 Cal dir que Matas encara no era ministre. Havia perdut les eleccions. Aquell dia vingueren polítics de tots els partits, suposo que tots aquells als quals jo lis besava el cul. 
         























Alguns ens demanen si ja tenim seu on ubicar el Museu de l'Humor.  No tenim res més que la voluntat de crear-lo, però sí alguns llocs on podria estar. Per exemple: l'edifici que sembla abandonat al carrer campana, devora Santa Eulàlia, i que és de titularitat pública. Amb un poc de voluntat política, la que diuen, els polítics, que tenen, aquest seria un lloc ideal.  
  N'hi ha d'altres.  

domingo, 28 de diciembre de 2008

Una innocentada que no l'han pogut creure ni els més innocents.
 (Aclarim que el "comunicat", publicat tal qual, el varem enviar nosaltres a tots els mitjans de comunicació)
 

sábado, 27 de diciembre de 2008
























El nostre amic, el col·leccionista Vicente del Valle té una molt interessant col·lecció del TBO (sembla que tots els números públicats) fins i tots els primers, que encara no tenien número.   Està disposat a vener-l'ans, però com no tenim pressupost, li hem dit que, per ara, no li podem comprar. 
 De moment, ens ha regalat uns números extra del TBO, entre els qual hi ha  una edició en català de l'hany 1976, publicada per a celebrar els 60 anys de TBO i, també, els 50 aniversari de la Festa del Llibre.
     

viernes, 26 de diciembre de 2008

A petició.
El Museu de l'Humor vos presenta alguns dels seus membres.

miércoles, 24 de diciembre de 2008

EL MUSEU DE L'HUMOR, A CORT?

Degut, segurament, a les coses que estan passant a Palma, la Societat Protectora de l'Humor està rebent certs missatges procedents, sembla, de l'àmbit oficial, que ens indiquen la disposició del govern municipal de cedir l'edifici de l'Ajuntament i la seva  reconversió en el Museu de l'Humor. 
Ens diuen que és un clamor de tots  els representants dels partits polítics, els quals expressen d'aquesta manera els seu incontenible desig de poder comptar amb un  centre cultural com el que proposam, i a un lloc tant cèntric. "D'aquesta manera, el Museu de l'Humor seria el kilòmetre zero del  nostre territori mallorquí i, també, de la nostra ànima", ens va dir un conegut regidor el qual no coneixem.
 Ens ho pensarem; però que no es s'il·lusionin massa.     

martes, 23 de diciembre de 2008


ENHORABONA A RAFEL NADAL

 Volem donar la nostra enhorabona pels 6 milions d'euros que li pagarà el Govern balear per fer promoció turística de les Illes. 
 El Museu de l'Humor (no ens volem comparar ni molt manco) no ha tengut tanta sort. El conseller Buils, ens oferí 30.000 euros (febrer). Una vegada legalitzada la Societat Protectora de l'Humor, el mes d'agost la directora d'Ibatur en va dir que havien aprovat signar un conveni amb nosaltres per un total de 50.000 euros. Com som tant bossots, nosaltres li indicàrem la quantitat que el ara exconseller ens havia dit i que era millor que parlassin ambdós. Ja tenien la carta oficial, però la vàrem rebutjar fins que no aclarissin si eren 30.000 ó 50.000 els euros que volíen dedicar al Museu. Al cap de dues setmanes, la directora d'Ibatur ens va telefonar: "Ja ho hem aclarit: signarem un conveni de promoció per un total de 16.000 euros".
 Ho hem deixat anar. Si no creuen amb el nostre projecte, ja està be com està.        

lunes, 22 de diciembre de 2008

LA MALLORQUINITAT DE NADAL, A PREU D'OR

 Hem de rectificar un comentari en el qual dèiem que el tennista Rafel Nadal cobraria un milió d'euros per a promocionar Les Illes: el nostre Govern, o sigui, tots nosaltres, li pagarem DOS MILIONS D'EUROS durant tres anys. O sigui ¡¡¡SIS MILIONS D'EUROS!!!. O sigui MIL MILIONS DE PESSETES. 
 Es clar, estam en temps de crisis i no li podem pagar més. 
 Ara no recordam quin és el pressupost que dedica el Govern balear a Cultura.
 En el Consell de Mallorca han congelat el pressupost destinat a aquest departament. 
 Ben fet. Els turistes no venen a llegir, ni visitar museus. Venen a prendre el sol, al mateix sol que il·lumina el nostre (diem el nostre perquè ho pagam) tennista universal.       
LA LLISTA DE FRACASSOS CREIX

 Nos ens podem queixar. Cada dia que passa creix la nostra llista de fracassos. Ara sembla que tampoc ens volem rebre, els de l'Institut d'Estudis Baleàrics. Hem demanat cita, per telèfon (dia 5 de desembre), i personalment (uns dies després), però no hi ha manera.
 Estan molt ocupats? No ens volen? la secretaria no els hi ha dit res? Tenen por que els hi demanem un sac d'euros i no tenen pressupost? Alguna cosa deu passar perquè "passin" de nosaltres.
 I això que tan  Sebastià Serra com Antoni Planas son amics nostres. No sabem què passaria si fossin enemics.  

LA CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUTURA SEU DEL MUSEU DE L'HUMOR  

Com hem dit l'altra dia, el conseller de Presidència del Govern balear encara no ens ha contestat a la petició d'audiència (la darrera, el passat dia 5). Però sembla que hi ha una raó, segons ens han dit fonts pròximes al conseller (que responen al nom en clau de "le cochon noir"), i es que l'honorable  Berto Moragues vol que l'actual seu de la seva conselleria (a l'antiga Comandància de Marina) sigui la seu del Museu de l'Humor. Ens volia donar la sorpresa, però ja no cal, perquè ho sabem tot. Així que ja ens pot rebre ben aviat per aclarir-ho, ja que aquest edifici es un poc petit per un projecte tant gran con el nostre. 
En podem parlar, però que no es faci massa il·lusions. 


sábado, 20 de diciembre de 2008

SEGONA LLISTA DE FRACASSOS

 El conseller de Presidència sembla que encara no vol saber res dels promotor del Museu de l'Humor. La darrera vegada que hem insistit en demanar audiència va ser dia 5, mitjançant la cap de premsa Aina Vives. Al conseller Berto Moragues (PSOE) li volíem explicar com està l'edifici de l'antic Tribunal Tutelar de Menors i les possibilitats per a acollir-hi un centre cultural, como pot ser el nostre Museu. No ens han contestat.
 Tampoc hem sabut res més del SENADOR Pere Sampol (PSM), el qual es va comprometre amb Pep Roig, a fer una gestions, a Madrid, referent a la futura cessió de l'esmentat edifici. 
 Tenim un dubte: ens ignoren o s'enriuen de nosaltres?  
 Això va bé, continuam fracassant.  

viernes, 19 de diciembre de 2008


UN MILIÓ DE NADAL

 El periodista Matias vallés (DM) diu que el Govern pagarà un milió d'euros a Rafel Nadal per a la promoció turística. És a dir, 500.000 pessetes cada día.
 Volem recordar que no hi ha ni un euro disponible per al museu de l'Humor, a causa de la crisis que té paralitzat el pressupost de Cultura, segons ens digueren.
Visca!
EL CONSELL, PER AL MUSEU DE L'HUMOR 
Fonts del Consell de Mallorca ens han fet arribar la intenció de deixar l'actual edifici per anar-se'n a la Misericòrdia, i cedir-lo a la Societat Protectora de l'Humor perquè hi pugui instal·lar el Museu de l'Humor. 
 Per la nostra banda, ens ho haurem de pensar. Certament, és molt cèntric, però és un poc massa petit. També hi el el problema de la manca d'aparcament per acollir els milers de vehicles que arribarien, cada dia, festes i tot, transportant gent que voldria visitar el museu. 
 Ens diuen que les gestions les fa la consellera Joana Lluïsa Mascaró (PSM), defensora acèrrima del Museu de l'humor.  

jueves, 18 de diciembre de 2008


 Alguns amics ens han fet arribar la seva preocupació pel fet que els nostres comentaris en aquest blog (no tenim pressupost per a una pàgina web) siguin sospitosos d'amagar una crítica a les institucions  públiques per no voler destinar cap pressupost per a poder fer el treball de recerca, investigació, documentació escrita, gràfica, sonora, arxiu, etc. destinat a crear el Museu de l'Humor. 
  Poden estar tranquils, els nostres amics, no volem amagar cap crítica a les  autoritats culturals, tot al contrari, volem fer una crítica contundent per la seva manca de voluntat de donar suport econòmic al projecte el qual, ho hem de recordar, té el suport moral de tots els grups polítics.
 El pressupost que fa falta per a poder començar és el mínim, tant que fa vergonya dir que no aconseguim la aportació necessària. Quan ho diem a la gent (també als polítics), ningú ho entén.

 El Govern ha gastat 1,9 d'euros per participar a l'Expo de Saragossa. 
 Per una desfilada de moda, 350.000 euros.
 Per els actes de la passada Diada de l'Autonomia (tres dies) més de 80 milions de pessetes.
   
 Queda clar, pens, el nostre sentiment: estam empegueïts.

 
Una volta han estat aprovats els pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes, tenim noticies, no confirmades, que  el Govern projecte cedir l'edifici del  Consolat de la Mar perquè sigui la  seu del Museu de l'Humor, amb la  condició del canvi de nom per el de Consolat de l'Humor. 
 Els promotors del Museu s'ho estan pensant.

miércoles, 17 de diciembre de 2008

Gracies a la col·laboració que de les institucions ha rebut, fins ara, el Museu de l'Humor, pensam que aquí és on anirà a parar el projecte. 

martes, 16 de diciembre de 2008

El nostre betlem, a "La Noche", de Pedro Prieto, del diari "Última Hora"

lunes, 15 de diciembre de 2008



FOMENT DE LA LECTURA

  La conselleria de Cultura ha pensat una campanya per al foment de la lectura. El pressupost un milió d'euros (166 milions de pessetes +-)  Enhorabona als que fins ara no llegeixen. Ja tenen pressupost.


ASSESSORS

 El Parlament balear paga 256 milions de pessetes (encara parlam en pessetes) a 37 persones del distints partits polítics. Son assessors de diversa funció, però no podem dir quina ni si funcionen. 
No son els únics assessors que paga el ciutadà. Ni hi ha molt més.
 Enhorabona als premiats!   


Llista de fracassos:
La conselleria de Cultura no té pressupost per al Museu de l'Humor.
"Sa Nostra", ni mos ha dit res, després de la reunió amb un dels  seus directius.
"Colònia Caixa de Pollença", no ens ha dit res, després de la bona acollida al nostre projecte.
En conseller de Presidència sembla que no ens vol rebre. Hem demanat audiència, per tercera vegada el passat dia 5, i ni ens han contestat.

sábado, 13 de diciembre de 2008














 La Societat Protectora de l'Humor es va presentar al públic el 9 d'octubre de 2008. L'èxit de públic fou indiscutible, tant que haguérem d'obrir les portes del teatre Xesc Forteza, de Palma, una hora abans de la prevista. Malgrat aquest èxit, la qual cosa demostra l'acceptació general, el projecte de Museu de l'Humor no compta amb el suport institucional, això vol dir: implicació real en el projecte. La resposta de la consellera de Cultura del Consell de Mallorca, Joana Lluïsa Mascaró (PSM), es que "No hi ha pressupost".
 Hem de puntualitzar, que el projecte de creació del Museu de l'Humor en va posar en marxa una vegada fetes les consultes als polítics dels partit amb representació institucional i, també, a un ampli ventall de les persones lligades a la  cultura. Hem de dir que rebérem els vistiplau de tothom, i, fins i tot, molts dels digueren que "ja hauria d'estar fet. El febrer passat, presentarem la idea a la consellera de Cultura. "No tenir pressupost fins el 2009", va ser la resposta. El maig, presentació del projecte a la consellera. La mateixa resposta. Ara que ja s'han aprovar els pressuposts del CIM, el 4 de desembre, la consellera diu que no té pressupost per el nostre museu. S'ha de dir que la única cosa que volem és que ens paguin el treball de recerca, investigació, recopilació, etc. , poca cosa. No parlam de milions d'euros.  A l'hora de la  veritat... ni un euro per al "Museu més pobre del món", com va escriure el periodista Joan Pla.  
Tant de bo que tothom (polítics) vol el Museu de l'Humor.         
Hola: començan la nova etapa de fracaç 

"Última Hora"- Seguro servidor