sábado, 27 de febrero de 2010

KAP, a la Setmana del llibre català ( o l'humor dissimulat)

"Manar! Manar!" de Jaume Kapdevila "Kap" és un llibre molt recomenable que el podreu trobar a la Setmana del Llibre en Català, a la clastre de la Misericòrdia de Palma.
Una altra vegada hem pogut comprovar el gran espai dedicat a la literatura infantil, la qual cosa contrasta emb el fet que no ni ha cap específic dedicat a l'humor. N'hi ha, de llibres d'humor, però barrejats entre d'altres.
Fa por, l'humor, als organitzadors? No es prou negoci, l'Humor?




La corrupció en el Museu de l'Humor eclipsa la noticia de la dimisió de Maria Antònia Munar

L'escàndol ha eclipsat la noticia de la dimisió de Maria Antònia Munar, acusada de corrupció per Miquel Nadal. Toni Rotger ha estat aglapit manjant una dotzena de gambes de Sòller, possiblement a compte del pressupost (el futur) del Museu de l'Humor. El perill no està en que el secretari de la Societat Protectora de l'Humor engreixi a basse de gambes de Sóller, el perill es que pugui acabar amb toda l'existència de gambes de la costa nord mallorquina, per la qual cosa podria ser acusat pel GOB i Greenpeace.
A la mateixa pàgina publicada per Pedro Prieto a "Última Hora" podreu trobar el comentari sobre la subhasta d'art a benefici de Casa Llarga, amb unes cent obres que cedeix Gabriel Vanrell- Galería d'Art, que se farà en el Club Pollença, dia 26 de març.
També, Prieto parla de la visita que va lliurar Xaquin Marín, fundador del Museu d'Humor de Fene, a sa Casa Llarga, futura seu del Museu de l'Humor.



Continuarem informant

viernes, 26 de febrero de 2010

Museo de Humor Gráfico Dulcinea- El Toboso (Toledo)









































Un altre motiu d’emveja positiva. A El Toboso (Toledo) varen entendre la importància de l’humor i per això donàren suport a la proposta de Mena. A Mallorca, segurament no ho hagués aconseguit perquè la classe política no entén res de l’Humor. Visitau-lo.


Otro motivo para la envida positiva. En El Toboso (Toledo), supieron entender la importancia del humor, por eso apoyaron la idea de Mena y cuenta con un museo del humor temático sobre la figura de “El Quijote”. En Mallorca, seguramente no lo hubiera conseguido, la clase política gobernangte n o entiende de humor. Hay que visitarlo



Recogido de la WEB del Museo de El Toboso


El Museo contiene una importante colección de dibujos, única en el mundo, con unas 70 ilustraciones humorísticas dedicadas a la figura de Dulcinea que ha sido realizada por los más famosos humoristas españoles y extranjeros, entre ellos Mingote, Mendi, Peridis o Mena.


La muestra parte de una cesión del dibujante y humorista Don José Luís Martín Mena, popularmente conocido como "Mena", que fue el fundador y director de este Museo. Además, el Museo alberga algunas obras dedicadas a El Quijote de autores como Chumy Chumez, Almarza, Alfredo, Ballesta o Madrigal.

La exposición se exhibe en una casa decorada y construida al estilo del siglo XVI, recreando el ambiente de la novela cervantina.

Fons del Museu "Chupano" de l'Humor



Continua el maleficio del Museu de l'Humor


Se confirma el maleficio del Museu de l'Humor, que afecta a la economía mundial y, especialmente, a los políticos que nuestra maltrecha comunidad autónoma, puesto que todos los que apoyan nuestro proyecto tarde o temprano se ven atrapados por esa especie de vórtice que es la puñetera propuesta que presentamos en febrero de 2008 y que actúa como un agujero negro que se traga a todos los que parecen comprendernos, además de causar otras victimas colaterales. Las dos últimas, Miquel Nadal (UM) y Rafel Nadal (PP). Al primero se le acumulan los casos judiciales en contra (ya se verá si finalmente es culpable), lo que le ha obligado a dimitir (de conseller, presidente de su partiro, de concejal y, además, abandonar la política). Durán, imputado en uno de los casos, deja su escaño municipal para no entorpecer el "asalto" al poder.
municipal de Palma.

ALGUNAS DE NUESTRAS VÍCTIMAS:

La economía mundial.
La economía española.
Fancesc Buils.
Miquel Nadal.
Miquel Ferrer.
Rosa Estarás.
Joana Lluïsa Mascaró.
Catalina Cirer.
Rafel Durán.
Sebastià Serra.
Antoni Planas.
Institut d'Estudis Baleàrics.
Sa Nostra.
Cosme Bonet
Antoni Alemany
UM
PP
PSOE
Bloc
Teatre Xesc Forteza
Joan Martorell
Marisa Goñi.
Maria Antònia Munar.

jueves, 25 de febrero de 2010

LA Fundació ACA dona suport al Museu de l'Humor


La Fundació àrea de Creació Acústica, ACA, presidida per Antoni Caimari, ha proposat a la Societat Protectora de l’Humor organitzar un acte cultural de suport a la constitució del Museu de l’Humor, el qual tendria lloc a Son Bielí, Búger.

Naturalment, la iniciativa de Caimari ha estat ben acollida, al temps que, també, nosaltres li hem reiterat el nostre modest suport de reciprocitat.

En els propers dies, mantindrem una reunió per a concretar el programa de l’esmentat acte.



La foto correspon a un acte a Son Bielí- Buger

La Biblioteca Jaume Perich dona suport al nostre Museu de l'Humor

Des de Premià de Dalt, el nostre projecte de Museu de l'Humor reb el suport de la gent d'Humor a l'Art.




Avui volem donar el nostre suport a la gent del Museu Chupano de l’Humor, de ses Illes, presidit pel dibuixant i periodista Pep Roig. Ja fa unes setmanes us vam comentar quatre detalls sobre aquesta entitat, i ens bé de gust tornar a recordar-vos la seva tasca en la difusió de l’humor. A l’enllaç podreu llegir la sana admiració cap uns altres companys seus i nostres: el Museo del Humor-Fene (A Coruña). Felicitats a tots dos!

Hoy deseamos dar todo nuestro apoyo a los responsables del Museu Chupano de l’Humor, de las Baleares, presidido por el dibujantes y periodista Pep Roig. Hace ya unas semanas comentamos unos pocos detalles sobre esta entidad, y queremos recordaros de nuevo su excelente trabajo en la difusión del humor. En el enlace podréis leer la sana admiración hacia otros compañeros suyos y nuestros: el Museo del Humor-Fene (A Coruña). ¡Felicidades a ambos!


La Biblioteca JAume Perich es va inaugurar el juny del 2003. Està gestionada per l'Ajuntament de Premià de Dalt, i integrada dins la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona.


Jaume Perich i Escala (1941-1995), escriptor, dibuixant i humorista gràfic català, va viure a Premià de Dalt gran part de la seva vida. L'any 2006 la família va fer una donació del llegat de l'autor (uns 1.100 documents d'humorisme gràfic i còmic), que va servir de base per formar una secció especialitzada. Des d'aleshores fins ara, la Biblioteca, l'Arxiu Municipal i el Servei de Cultura, amb la col·laboració d'entitats com l'Associació Perich Sense Concessions (organitzadora del Premi Internacional d'Humor Gat Perich des de 1995), han dedicat esforços per conservar i difondre aquest patrimoni, a més d'enriquir el fons amb les darreres novetats.


www.humoralart.com


Museo del Humor-Fene- A Coruña,



¡Quina enveja! Malgrat puguin comptar amb un pressupost modest, a la localitat de Fene, A Coruña, funciona el Museo del Humor, fins ara dirigit per l'humorista gràfic Xaquin Marin.
El museu és municipal, és a dir, que l'Ajuntament fa una aposta cultural dedicada a la preservació de l'humor. A Mallorca, cap institució a entès la nostra proposta, malgrat tots els
polítics ens "donen el seu suport".

¡Qué envidia! Aunque su presupuesto es modesto, en la localidad coruñesa de Fene funciona el Museo del Humor, hasta ahora dirigido por el dibujante de humor gráfico ("La Codorniz", "La Voz de Galícia"), e ilustrador. El museo es municipal y ahora tiene una directora, que ha sustituido a Xaquín. En mallorca, ninguna institución pública a ayudado a la constitución del Muesu de l'Humor, a pesar de que todos los políticos han manifestado su ("total apoyo")

Quimericas

El gran Quin Paneque veu així la noticia del capellà que cobrava per fer sexe.

miércoles, 24 de febrero de 2010

Subhasta d'Art a benefici dels desocupats sense sostre



Ja s'està configurant la llista de les obres d'art que es posaran a subhasta el proper dia 26 de març, a les 20 hores en el prestigiós Club Pollença. Entre d'altres, hi haurà quadres de Dionís Bennassar, Martí Cifre i Casademont.
Com ja hem dit, la subhasta serà possible gràcies a la iniciativa de Gabriel Vanrell, Galeria d'Art, i el beneficiari serà Casa Llarga, filial de Can Gazà, per a desocupats sense sostre i Belles arts Marginals.
Continuarem informant

Ya se está configurando la lista de las obras de arte que se subastarán el próximo día 26 de marzo a las 20 horas en el Club Pollença. Entre otros, se ofreceràn cuadros de Dionís Bennassar, Casademont y martí Cifre.
Las obras serán cedidas por Gabriel vanrell, galeria d'Art, a beneficio de Casa Llarga, filial de Can Gazà, para descopados sin techo y bellas Artes Marginales

martes, 23 de febrero de 2010

Ens interessen les crítiques


Diversas personas me han comentado que en algunos medios se han escrito duras críticas contra mí, por los dibujos de humor gráfico que publico diariamente en el periódico “Última Hora”.

Como dibujante y presidente de la Societat Protectora de l’Humor, promotora del Museu de l’Humor, ruego que me faciliten más datos sobre esas críticas, dónde y cuándo se publicaron, con el objeto de poder incorporarlas en el archivo de datos que estamos empezando a confeccionar para el futuro Museu “Chupano” de l’Humor

También rogamos un aviso, en caso de que se publiquen futuras críticas.


Diverses persones m'han comentat que en alguns mitjans s'han escrit dures crítiques contra mi, pels dibuixos d'humor gràfic que publico diàriament en el periòdic “Última Hora”.

Com dibuixant i president de la Societat Protectora de’l Humor, promoto
ra del Museu de’l Humor, prec que em facilitin més dades sobre aquestes crítiques, on i quan es van publicar, amb l'objecte de poder incorporar-les en l'arxiu de dades que estem començant a confeccionar per al futur Museu “Chupano” de’l Humor

També preguem un avís, en cas que es publiquin futures crítiques.


Gracies Pep Roig


El Club Pollença confirma la data de la subhasta


Antoni Ferragut, presidente del Club Pollença, ha confirmado la fecha del 26 de marzo para la subasta de arte en favor de Casa Llarga, filial de Can Gazà, para desocupados sin techo y artes marginales.
Las obras objeto de subasta las cede Gabriel Vanrell- Galeria d'Art, quien donará a Casa Llarga el 50 por ciento de lo recaudado.
En breve ofreceremos una relación de los autores de las obras de arte ofrecidas por el galerista mallorquín

Antoni Ferragut, president del Club Pollença, ha confirmat la data del 26 de març per a la subhasta d'art en favor de Casa *Llarga, filial de Can Gazà, per a desocupats sense sostre i arts marginals.

Les obres objecte de subhasta les cedeix Gabriel Vanrell- Galeria d'Art, qui donará a Casa Llarga el 50 per cent del recaptat.

En breu oferirem
una relació dels autors de les obres d'art ofertes pel galerista mallorquí

lunes, 22 de febrero de 2010

Exposició d'humor de Sciammarella en Alcalá de Henáres

DOL A L'HUMOR, PER LA MORT DE KRAHN

El artista plástico y dibujante de La Vanguardia Fernando Krahn ha muerto hoy de una isquemia intestinal, según ha informado la familia. Krahn nació en Chile en 1935 y tras elgolpe de estado del 11 de septiembre de 1973 abandonó el país y se estableció en Sitges, donde ha residido hasta su fallecimiento.

Fernando Krahn acudía cada domingo a su cita con los lectores en el Magazine de La Vanguardia, donde colaboraba desde 1984. Hace más de un año presentaba en La Vanguardia.es cada miércoles su sección animada Krahnology. La última entrega de esta serie se hizo pública ayer mismo con el título "Sargento numerario".

"Últimamente estaba muy animado con la animación de sus dibujos", ha explicado su hija Fernanda Krahn. "Era una persona extremadamente creativa y ha trabajado hasta el último momento", ha añadido.

Hombre polifacético, ha sido guionista, realizador y alma de la Krahnfactory, una empresa que lleva ese nombre como un guiño a la gran industria del cine de animación actual. Con una larga trayectoria internacional en diarios y revistas, es autor de más de cuarenta libros infantiles publicados en Estados Unidos, España, Venezuela y Chile.

"Su legado es enorme", ha destacado su hija, que también ha recordado su "carácter vital y alegre". "El humor siempre estaba presente en su vida y solo nos ha dejado buenos recuerdos", concluye.


NOTICIA PUBLICADA A "LA VANGUARDIA"

sábado, 20 de febrero de 2010

Platja mallorquina de Sencelles (El Periódico)


Peu de foto: La platja mallorquina de Sencelles, entre el Pla i el Raiguer, va aparèixer fa una setmana coberta d’una capa de neu. Foto: ENRIC SANDIAS




Texte: L’onada de fred de mitjans de febrer ha estat activa a les Balears. Allà, el vent de component nord i nord-est que bufava amb força agafava humitat just abans de tocar terra. Va ser aquesta humitat la que, barrejada amb l’aire fred que hi havia a les capes mitjanes de l’atmosfera (fins a -5°C a 1.500 m i -28° a 5.500 m), va provocar les inusuals estampes blanques que es van poder contemplar al litoral de Mallorca i, sobretot, de Menorca. Van caure flocs fins i tot a la ciutat de Palma.



Feria DeArte (Madid) Museu del'Humor (Palma)

Pep Roig, president de la Societat Protectora de l'Humor, una vez más en la feria DeArte, en el Palacio de Congresos de Madrid, de la mano del galerista Miquel Tugores, promotor, autor y divulgador de la reforma del Palacio Ducal de Medinaceli (Soria) reconvertido en un excepcional centro de arte.

El fundador del Museo del Humor de Fene visita Casa Llarga



Xaquin Marin, dibujante ("La Codorniz", "La Voz de Galicia"...) y fundador del Museo del Humor de Fene, A Coruña, visitó la Casa Llarga, futura sede provisional del Museu de l'Humor.

Xaquin MArin, dibuixant ("La Codorniz", "La voz de galicia"...) i fundador del Museo del Humor de Fene, A Coruña, visità Casa Llarga, futura seu provisional del Museu de l'Humor

Subhasta d'Art a benefici dels desocupats sense sostre

Pedro Prieto publica la noticia de la subhasta per a CAsa Llarga, filial de Can Gazà

jueves, 18 de febrero de 2010

El secretari Toni Rotger, gran devoto de ses Gambes de Sóller




El nostre blog del Museu de l'Humor ja ha superat les 20.000 entrades. Per a celebrar-lo, el secretari Toni Rotger s'ha menjat una bona ració de gambes de Soller.

El que pogués semblar un abús, corrupció i malversació de cabals públics, no ha estat tal, ja que les gambes han estat adquirides de fons civils no adscrits a cap formació política ni organisme oficial, com pogués ser la conselleria de Cultura.

Puntualitzar que les susdites gambes de *Soller eren de les petites i més barates.. Que consti.

Tenim les proves fotogràfiques



Texto en Castellano

Nuestro blog del Museu de l'Humor ya ha superado las 20.000 entradas. Para celebrarlo, el secretario Toni Rotger se ha comido una buena ración de gambas de Soller. Lo que pudiera parecer un abuso, corrupción y malversación de caudales públicos, no ha sido tal, puesto que las gambas han sido adquiridas de fondos civiles no adscritos a ninguna formación política ni organismo oficial, como pudiera ser la conselleria de Cultura. Puntualizar que las susodichas gambas de Soller eran de las pequeñas y más baratas.. Que conste.


Tenemos las pruebas fotográficas


Exposició d'humor a Menorca


La exposición Por una vida sin malos tratos, organizada por la FGUA y ya con un largo recorrido itinerante a sus espaldas, llega el próximo 22 de febrero a Menorca con un montón de imágenes que intentan denunciar con humor este gravísimo problema.

miércoles, 17 de febrero de 2010

Subhasta d'Art a benefici dels desocupats sense sostre


Para recaudar fondos a beneficio de “Casa Llarga, centro de acogida para parados sin techo”, se está preparando una subasta de obras de arte que cede Gabriel Vanrell- Galeria d’Art para tal fin.

La subasta, organizada por la Societat Protectora de l’Humor, Jaume Santandreu y Gabriel Vanrell- Galeria d’Art, se celebrará el dia 26 de marzo, viernes, a las 20,30 horas, en uno de los salones del Club Pollença, plaza Major, número 1 de Pollença. Las obras objeto de subasta permanecerán expuestas durante diez días en el Club Pollença. La exposición será clausurada a las 12 horas del mismo día 26.

Casa Llarga es la filial de Can Gazà: institut contra l’exclusió social, que preside Jaume Mateu y dirige Jaume Santandreu.

Per a recaptar fons a benefici de Casa “*Llarga, centre d'acollida per a desocupats sense sostre”, s'està preparant una subhasta d'obres d'art que cedeix Gabriel *Vanrell- *Galeria d’*Art para tal fi. 

La subhasta, organitzada per la *Societat Protectora de’l Humor, Jaume *Santandreu i Gabriel *Vanrell- *Galeria d’*Art, se celebrarà el *dia 26 de març, divendres, a les 20,30 hores, en un dels salons del Club Pollença, plaça *Major, nombre 1 de Pollença. Les obres objecte de subhasta romandran exposades durant deu dies en el Club Pollença. L'exposició serà clausurada a les 12 hores del mateix dia 26 

. Casa *Llarga és la filial de Ca *Gazà: *institut contra’l *exclusió social, que presideix Jaume Mateu i dirigeix Jaume *Santandreu.

martes, 16 de febrero de 2010

Més Guillem d'Efak





Aquest Secretari, calatravinetxo fotimer, recorda algunes anècdotes i mútues batalletes amb En Guillem d'Efak que qualque dia narraré àmpliament amb el beneplàcit del mestre Tomeu Mestre i la valenta Mònica Pastor.
Ara que es recorda tant En Guillem amb entrevistes als amics esmentats i el recent homenatge al Teatre Principal, que no vaig poder assistir-hi per mor de que és ben cert que vaig coix de les tres cames, pendent d'aperacions...
No diré res de nou, ni crec ofendre a ningú, dient que el tarannà del nostre multifacètic personatge el feia ésser un poc pillet, un bon bergant estava fet, tot ell. Extremadament femellut, li agradaven més dues dones que una sola, fins que l'espavilada Mònica el va dur a redòs.
Tot fent memòria de quan es casaren, l'any 1984, som recordat que vaig comenar a un altre geni manacorí, En Jaume Ramis, una malvolent, però simpàticament innocent, il·lustració -figurau-vos: de qui degué ser la idea d'anar a "La Sang" ?- que vaig treure a la plana "Roqueta News" de la revista LAVATIVA editada des de Es Pes de Sa Palla, a on l'anyorat Guillem me visitava per fer la xafardejada i riuren's del món i la bolla.
El meu omnipresent President, Pepe Rojo, bon Secretari del Secretari, vos mostrarà el dibuix que he comentat.

Segur que el rialler
Guillem també diria:
SALUT i ALEGRIA amb HU@MOR !

L'exposició Història de l'Humor a Balears, endavant


A todos los que nos cedieron dibujos, libros, objetos, carteles, etc, para la exposición dedicada a la historia del humor en Balears queremos anunciarles que el proyecto sigue adelante, a pesar de que el Institut d’Estudis Baleàrics haya sido desmantelado por el Govern Balear.

De hecho, en nada nos afecta esa decisión política puesto que se trata de un proyecto que se encuadra dentro de los objetivos de la Societat Protectora de l’Humor en su empeño en crear el Museu de l’Humor en Mallorca. Por tanto, la muestra sobre el humor en Balears formará parte de la exposición inaugural del Museu “Chupano” de l’Humor, la próxima primavera, en Casa Llarga, sede provisional del Museu, gracias al acuerdo y la hospitalidad de Can Gazà, Centre Contra l’Exclusió Social.

No contaremos con el presupuesto ni los medios acordados con el IEB, es decir: el continente, pero sí tendremos lo principal: el contenido. Y lo más importante: la colaboración de las personas que creen de verdad en nuestro proyecto, que es el de todos... a pesar de los políticos


Pep Roig

A tots els que ens van cedir dibuixos, llibres, objectes, cartells, etc. per a l'exposició dedicada a la història de l'humor en Balears, volem anunciar-los que el projecte segueix endavant, a pesar que l’Institut d’Estudis Baleàrics hagi estat desmantellat pel Govern Balear.

De fet, en res ens afecta aquesta decisió política ja que es tracta d'un projecte que s'enquadra dintre dels objectius de la Societat Protectora de l’Humor en la seva obstinació a crear el Museu de l’Humor a Mallorca. Per tant, la mostra sobre l'humor a Balears formarà part de l'exposició inaugural del Museu “Chupano” de l’Humor, la pròxima primavera, a Casa Llarga, seu provisional del Museu, gràcies a l'acord i l'hospitalitat de Can Gazà, Centre Contra l’Exclusió Social.

No contarem amb el pressupost ni els mitjans acordats amb l’IEB, és a dir: el continent, però si tindrem el principal: el contingut. I el més important: la col·laboració de les persones que creuen de debò en el nostre projecte, que és el de tots... a pesar dels polítics

Pep Roig

domingo, 14 de febrero de 2010

Balada de'n Guillem d'Efak

Bartomeu Mestre "Balutxo" ens regala la memòria, amb un fragment de la seva obra "Balada de'n Guillem d'Efak".



Guillem d'Efak , pregó de sa Rua, publicat a "Lavativa"

El gener de 1984, "Lavativa" publicà el "Programa polític de'n Camestortes", pronunciat per Guillem d'Efak.

Pau, Vaquer i Llonovoy, a TV Mallorca





















Els dibuixants Pau i Vaquer, amb Miquel Àngel Llonovoy, posaran el tò humorístic a "Etcètera", el nou programa de TV Mallorca que presenta antoni Tugores .


(Retall de "Diari de Balears)

sábado, 13 de febrero de 2010

La societat Protectora de l'Humor avisa


(Amenaça en català)


La Societat Protectora de l’Humor (del mal humor, diu Oscar Pipkin) vol fer una advertència a qui pugui interessar.

Provada l’eficàcia de la nostra condició de malestrugues (la nostra darrera víctima ha estat Antoni Planes, coordinador de l’Institut d’Estudis Baleàric), hem pensat canviar de tàctica per aconseguir col·laboració oficial per al nostre Museu de l’humor. Fins ara, la majoria de polítics o càrrecs públics que ens han atès han estat foragitats de la seva plaça, investigats per la policia, detinguts o processats.

Als polítics amb càrrec i potestat sobre el pressupost els volem dir que convé que pel seu compte ens assignin uns quants milionets d’euros, sense negociar-ho directament amb nosaltres. D’aquesta manera evitarien el perill de la nostra malastrugança, i passar pel calvari que passen les nostres víctimes.

Si no ho fan com deim, no ens quedarà més remei que concertar una cita oficial, amb les conseqüències conegudes. El conseller de Turisme, Miquel Ferrer, ens havia de rebre el passat dia 11, i un dia abans el feren fora.

¡Estau avisats! Si no ens ajudau directament i per pròpia iniciativa, vos demanarem audiència. Qui avisa no és traïdor.


(amenaza en castellano)


Probada la eficacia de nuestra condición de gafes (nuestra última víctima ha sido Antoni Planes, coordinador de l’Instituto d’Estudis Baleàrics), hemos pensado cambiar de táctica por conseguir colaboración oficial para nuestro Museu de l’humor. Hasta ahora, la mayoría de políticos o cargos públicos que nos han atendido han sido expulsados de su plaza, investigados por la policía, detenidos o procesados.

A los políticos con cargo y potestad sobre el presupuesto decirles que conviene que por su cuenta nos asignen unos cuántos milloncitos de euros, sin negociarlo directamente con nosotros. De esta manera evitarían el peligro de nuestro gafe, y pasar por el calvario que pasan nuestras víctimas.

Si no lo hacen como decimos, no nos quedará más remedio que concertar una cita oficial, con las consecuencias conocidas. El conseller de Turisme, Miquel Ferrer, nos debía recibir el pasado día 11, y un día antes fue destituido

El que avisa no es traidor

viernes, 12 de febrero de 2010

Oscar Pipkin retratà a Guillem d'Efak tal com era

Estic convençut que el fotògraf Oscar Pipkin coneixia molt bé a Guillem d’Efak. Ho dic perquè en ferf-li el retrat, del qual no hem mencionat l’autor a l’edició passada (demanam disculpes), no només va retretar-li la figura sinó, també, la seva manera de ser, aquest somriure permanent que ens regalava a tots. Aquesta fotografia és un tresor, perquè ens permet continuar fruint de la imatge Guillem, tal com era, i això ens anima a continuar fent camí veient el paisatge d’una altre manera.


Gracies Guillem.

Gracies Oscar, y disculpa l’omissió anterior

Guillem d'Efak , 15 anys en el record



Dilluns farà 15 anys de la mort de Guillem d'Efak. Per aquest motiu, en el Teatre Principal de Palma, dilluns que ve, dia 15 a les 21 h es farà un concert que recoman sense reserves. Es tracta de MANUAL INACABAT (PER ANAR PER LA VIDA); Guillem d'Efak sentit per Joan Martorell. Puc dir-vos que he vist dues vegades aquest espectacle musical i poètic (a Pollença i a Alcúdia) i és d'alta qualitat.
El jove compositor porrerenc (gendre de Guillem d'Efak) ha fet una molt bona feina posant música a alguns dels poemes del bruixot català de la Guinea, barracaner del món, pintor, actor, poeta, narrador, home de teatre, seductor i, sobretot, defensor de la terra!
Qui sigui capaç de no estremir-se en escoltar LA TORRENTADA de notes de LA TORRENTADA o l'evocació que fan ELS INFANTS o de no emocionar-se quan Jordi Boixaderes ens fa escoltar EL VENT, haurà de vacunar-se contra la insensibilitat.
Passareu un guster si em feis cas. Si no és així, atendré diligent les vostres reclamacions... no n'arribarà cap!
Sé que els socis de l'Obra Cultural Balear poden obtenir entrades de franc. La resta poden anar a cercar-ne al mateix teatre sense haver-se de rompre cap os. Ho han posat baratet, baratet i això que reviure poemes de Guillem d'Efak és sempre un luxe.
Au, animau-vos que m'ho heu d'agrair. Molta de merda als que fan l'espectacle i besades a tothom!

Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo

FOTO D'OSCAR PIPKIN

jueves, 11 de febrero de 2010

Tomeu Mestre "Balutxo" ens anima a continuar

























Com deia Churchill, un optimista és aquell que enmig d'una catàstrofe
sempre hi veu una oportunitat. Així que jo m'aprofitaria de la
situació i em plantaria davant del govern al·legant que hi ha un
"compromís establert". Segur que, tal com li han fet la putada a
Sebastià Serra (expulsat no per haver fet les coses bé o malament,
sinó perquè l'havia proposat UM), igual ens donaria una mà, afirmant
que és cert (i, de fet, ho és) que ja estava tot APARAULAT i que el
Museu ja havia fet despeses per recollir material. Així que... S'HA DE
FER!
També ajuda sortir a la relació de feines pendents (perquè certifica
que estava compromesa). D'altra banda l'IEB no desapareix, sinó que es
transforma (és com l'energia!) i passa a dependre d'en Martorell.
Au, Pep, foc a la caldera que hem de capgirar aquest "gafe" (dir
malastrugança no ho entendria ni en Francesc de Borja Moll).
Salut, coratge i resistència!

"Última Hora"- Seguro servidor