sábado, 24 de enero de 2009

Consellera de Cultura del CIM: Museu de Fotografia, si. Museu de l'Humor, no


 Podem dir que estam d'enhorabona, els mallorquins, pel nou museu de fotografia que sembla que tendrem, gracies a l'acord signant per el fotògraf Antoni Catany amb el Consell de de Mallorca. La presidenta del Consell, Francina Armengol ha signat una declaració d'intencions, com també ho ha fet la consellera de Cultura, Joana Lluïsa Mascaró.
 Catany cedeix una casa seva de Llucmajor veïna de la que va viure el fotògraf Tomàs Monserrat (no confondre amb el del diari Última Hora).  Aquesta segona casa la compraran per 545.975 euros, els quals es pagaran, el 75 per cent, amb fons  europeus i el Consell la resta.
 Donam, de tot cor,  la benvinguda aquesta iniciativa que voldríem veure sent una realitat tangible, i més tenint en compte que la consellera Mascaró (PSM) és llucmajorera i pensam que farà un gran esforç per aconseguir-ho, tot el contrari que està fent amb el projecte del Museu de l'Humor, per al qual no hi vol destinar ni un euro. 
 

8 comentarios:

  1. l?escriptor Joan Guasp ens demana insertem el seu comentari:
    Pep, no t'hi capfiquis. Això dels Museus va com va, encara que tenguis tota la raó del món. El Museu de l'Aforisme de Consell, únic al món, creat el 2001 a Consell, s'està omplint de pols. Uns quants amics hi aportàrem material: llibres, dibuixos, il·lustracions, escultures, 0bjectes minimalistes i aforístics diversos... Tot han estat aportacions personals i desinteressades. Sort que l'Ajuntament de Consell ens va proporcionar un local adient i molt cèntric, però el nostre Ajuntament no hi pot fer res més. Ens cal l'ajuda "des de d'alt", però ni el Consell ni la Conselleria de Cultura ni ningú que disposi de la bossa dels cèntims -perquè només es tracta de cèntims- ens fa costat pel seu precari finançament. D'aquesta manera només fem de tant en tant, gràcies a la bibliotecària de la Biblioteca Municipal, algun itinerari aforístic i recitam aforismes universals. Però aquest petit Museu es podria convertir, si hi hagués voluntat política, en un centre de cultura importantíssim i, fins i tot, una font de turisme cultural d'alt nivell que seria conegut aviat arreu del món. Idees no en falten, només falta ajuda institucional i suport moral i econòmic per donar-lo a conèixer.

    Mira si és valiós aquest Museu de l'Aforisme de Consell que acabaré citant un aforisme d'un autor polonès -Stanislaw Jerzy Lec- que tots poden llegir quan el visitin: "Tothom desitja el teu bé, vés en compte que no el te prenguin".

    Una forta abraçada.

    Joan Guasp

    ResponderEliminar
  2. A Blanca: No pensam que sigui prevaricació. Simplement que no n'hem sabut més, o que la Consellera no ens entén, no pot, no sap, no vol, etc.

    ResponderEliminar
  3. Que consti: ens referim a L'ESCRIPTOR Joan Guasp. Sense interrogant. Ha estat una errada nostra. Demanam disculpes

    ResponderEliminar
  4. Bones,
    Com a fotògraf, estic molt content de poder tenir a la fi un museu de la fotografia a Mallorca, encara que sigui a Llucmajor.

    ResponderEliminar
  5. I nosaltres també, sigui on sigui.

    ResponderEliminar
  6. Oscar Pipkin.
    Creo que en La Misericordia existe un archivo de la Imagen y el sonido que ha costado mucho dinero. Como fotógrafo nunca tuve la seguridad de que sirviera para alg, pero parecía que alguien lo apoyaba. Ahora abren el camino al gran Tony Catani, pero no se acuerdan de La Misericordia, ¿ o es otra cosa, que no entiendo?.

    ResponderEliminar
  7. Lo normal, cuando los políticos se enrtrometen, es que no se entienda nada de lo que pasa, aunque todos entendamos lo que está pasando

    ResponderEliminar

"Última Hora"- Modus operandi