viernes, 27 de febrero de 2009

Una nova modalitat de "censura democràtica"



El Govern Balear i la Generalitat imposen la censura televisiva


 Li poden donar el nom que vulguin, però la Societat Protectora de l’Humor té clar que l’acord  de reciprocitat signat entre la Generalitat de Catalunya i el Govern Balear, per el qual els illencs no podrem gaudir de les emissions esportives, cine i altres espais que emet TV3 no es altra cosa que “censura”, que ens fa sentir vergonya. 

  Poden dir el que vulguin els nous “inquisidors”, però amb la seva actitud, per molta raó legal que vulguin al·legar, haurà acabat amb un servei que dura ja fa més de 25 anys i que va suposar un gran servei a la normalització lingüística. Als signants i promotors d’aquesta nova modalitat de censura sembla que els importa poc el que pensa la ciutadania illenca, amb la qual cosa queda demostrada, una vegada més, el greu distanciament, cada vegada més entre la casta política dominant de voluntats, i la gent, el ciutadans, que son els que paguen.    

 Per això, la Societat Protectora de l’Humor atorga a Antoni Martorell, al conseller Berto Moràgues, a Joan Manuel Tresserras i a Rosa Cullell, la simbòlica “Granereta d’emblanquinar”, guardó negatiu que el podran venir a cercar dia 24 d’abril, a Consell, a l’acte d’agermanament dels dos museus més pobres del món: el de l’Aforisme i el de l’Humor   


Pep Roig

President de la Societat Protectora de l’Humor

3 comentarios:

  1. No entiendo que tiene que ver este tema con la Sociedad del Humor o el Museo de lo mismo. Pienso que el contenido de esta queja entra dentro de los blogs de crítica al sistema o de los tertulianos que se dedican a analizar hechos políticos, sociales, económicos o intelectuales, entre otros, pero me despista leer comentarios que no tienen nada de gracia, sino al contrario, entran dentro de la queja tan cansadora con la que nos han entristecido la vida diaria estos mismos de los que habla el texto. Volver al camino del humor, ya sea negro, ácido, sarcástico sería más acorde con la idea inicial. Corres el peligro de amargarte y eso nos haría mal a todos. Otra propuesta que hago es que inaugures el museo del mal humor o la protectora del mal humor, así lo entendería, ESto de TV3, IB 3, PP3 o UM 3 no se puede digerir.

    ResponderEliminar
  2. Posiblemente tengas razón, pero no toda. Y eso puede que sea porque siempre se asocia el humor con la risa. Yo entiendo que la risa es parte del humor, pero no el todo. Por tendencia natural, los que profesionalmente nos dedicamos al humor solemos ser malhumorados. En mi caso, además, incide el hecho de que no suelo callar lo que pienso. El comunicado no se ha hecho en nombre del Museu de l'Humor sino de la Societat Protectora del Humor, y como tal entendemos que no está mal dar nuestra opinión al tiempo que anunciamos la concesión de "Sa granareta d'emblanquinar", trofeo que nos hemos inventado para "premiar" a personas y entidades que nos quieren "emblanquinar". Como sabes, como buen mallorquín de ultramar que eres, "emblanquinar" quiere decir hacer pasar "gato por liebre".
    Continúa con tus críticas que eso nos hará mejores
    Un beso en el cogote.
    Pep Roig

    ResponderEliminar
  3. Ui, Ui, Ui . . .

    Quin divertit luxe que és per aquest Secretari fotimer tenir un PRESIDENT tan “protector” i un assidu PROVOCAR tan justament “mira prim”.

    Un servidor, que no és tan malhumorat i té ganes de dir la seva, vos amenaça amb una mica de lletania, encara que sia a misses dites.
    Serà un dia d'aquests, perquè, ara per ara, per comptes d'emblanquinar a qualcú, vaig a veure a qui puc ensabonar o ajudar a moure canteranos per tal de que me convidi a dinar, per mor de que el meu Quefe/President, no conforme d'haver-me fixat a mi com a GRANERA(*) es gasta el “seu” pressupost comprant graneres i graneretes.

     (*) Loc.—a) Fer tant de paper com sa granera: no fer-ne gens, tenir molt poca importància (mall.).—b) Tenir tant de seny o tant de suc com la granera: ésser molt curt d'enteniment.—c) Semblar una granera: estar mancat de tota gràcia en el gest o en el vestir.
    (Diccionari català-valencià-balear, d’A. M. Alcover i F. de B. Moll )

    Salut & Hu@mor

    ResponderEliminar

"Última Hora"- Modus operandi