jueves, 2 de abril de 2009

Un acudit poc graciós


Pel seu interès, reproduïm la circular d'UOB "Preguntes sense resposta", dirigida als directius de "Sa Nostra"



                 Palma, 3 d’abril de 2009


US FA GRÀCIA, DIRECTIUS?


Traducció de l'acudit: "Si aquests porcs de merda estrangers catalans vénen 

a Baviera els farem parlar bavarès, collons!"

L’acudit que hi ha a la cara d’aquesta circular, il·lustra un editorial publicat a la revista d’Air Berlin signat pel director general, Joachim Hunold, el qual va guanyar el premi Dinosaure 2007 com a alemany retrògrad. L’escrit diu bajanades com que el castellà ja no és llengua oficial a Mallorca i que els joves no el saben parlar. És clar que, per més Dinosaure que sigui Hunold, algú li ha facilitat informació falsa. Aquest algú és Alvaro Middelmann, íntim amic de Jaume Matas i d’alguns directius de Sa Nostra, amb qui mantenen llaços de relació d’autèntic privilegi com a viatgers.

Alvaro Middelmann és un declarat enemic de Mallorca i de la nostra llengua i, en més d’una ocasió, s’ha distingit per pixar fora del test aprofitant-se de la tolerància i la bonhomia de la nostra hospitalitat tradicional. No fa dos anys ja es va distingir per fer campanya apassionada a favor del Partit Popular, tot i ocupar la Presidència del Foment de Turisme, extralimitant-se en els seus atacs. Entre d’altres perles d’aquest elet, destaca l’opinió que li mereixia l’arribada al poder del dirigent d’extrema dreta austríaca Jörg Haider: “es una solución democrática y constitucional”. El més curiós és que el bergant s’indignava quan li recordaven que el seu pensament era de signe nazi. També és coneguda la seva carrera per posar-se al costat de la piscina de Pedro J. Ramírez, contra la reivindicació popular que reclama (tal com diu la llei) que “la costa és de tots!”. Però on ha fet més llarg Middelmann ha estat amb el seu odi racista manifest contra la llengua dels mallorquins. 

Si algú té el més petit dubte del caràcter racista i nazi de l’acudit d’Air Berlín, només ha de fer un simple exercici: substituir el gentilici “catalans” per qualsevol altre (francesos, grecs, holandesos...). Imaginau la que s’hauria armat d’haver dit “cerdos de mierda” als espanyols? I, encara més, imaginau què hauria passat d’haver dir “jueus” en comptes de catalans? Ben segur que, amb les dures lleis alemanyes vigents, ja s’hauria decretat el tancament patronal de la companyia i Hunold i Middelmann seurien a la banqueta del Tribunal Internacional dels Drets Humans.

Algú (segurament els de sempre) diran a veure quina relació té tot això amb Sa Nostra? Doncs en té, hi molta! Llegiu el Codi Ètic i sabreu que no és de rebut tenir relacions comercials amb persones o entitats que tenen un comportament antisocial i, en aquest cas, de signe racista, quan ni tan sols respecten les lleis del país, començant per la Constitució espanyola, que consagra el caràcter oficial del català, continuant per l’Estatut d’Autonomia i altres decrets reguladors dels usos lingüístics. Air Berlín no només no respecta ni atén les obligacions civils que té en el nostre territori, sinó que, a més, s’insubordina i ens insulta.

En conseqüència, hem instat la Presidència de l’entitat i el Consell d’Administració que defensin els mallorquins d’aquest atacs i procedeixin a reclamar a Air Berlin que ofereixi satisfacció reparadora de la seva conducta per escrit, formalment, i amb la mateixa publicitat i espai brindat a l’Editorial i a l’inaudit acudit racista. En el cas de no veure atesa la nostra exigència, en el termini màxim prudent de 15 dies a partir d’avui, instam la Direcció de SA NOSTRA a rescindir qualsevol contracte amb aquesta companyia. De part nostra, farem ús dels nostres drets cívics i exercitarem l’objecció de consciència contra tota l’operatòria bancària relacionada amb Air Berlin. Igualment, si no rebem satisfacció, iniciarem accions de resposta proporcionada a la magnitud de l’atac rebut.









1 comentario:

  1. No havia vist una cosa igual! Ni la revista de Falange Española s'atreviria a tant! Què passa a Catalunya? Altre temps quan els diaris sensacionalistes alemanys criticaven la Costa Brava o Mallorca, els editorials dels diaris calatans (La Vanguardia) o mallorquins (Diario de Mallorca) feien editorials de rèplica. Ara callen

    ResponderEliminar