jueves, 28 de enero de 2010

Propòsits del Museu "Chupano" de l'Humor
































La Societat Protectora de l’Humor, constituïda legalment l’11 de juliol de 2008, fou concebuda amb la finalitat, no exclusiva, de crear el Museu de l’Humor a Mallorca, amb la principal funció de investigar, reunir, estudiar, preservar i divulgar tot allò que pugui tenir relació amb la cultura humorística de les Illes i, també, de tot el món, en els diferents àmbits: espectacle, cultura popular, humor gràfic, llegendes, música, etc...


El 21 de gener, de 2010, va concretar-se l’acord de col·laboració entre la Societat Protectora de l’Humor i Can Gazà: Institut Contra l’Exclusió Social, per a la ubicació provisional de la seu del “Museu” en el porxo de sa Casa Llarga.

A l’esmentat espai s’exposarà el fons museístic disponible: dibuixos, objectes, llibres, cartells, fotografia, pintura, escultura i altres; patrimoni que pensam augmentar a mesura que la recerca de material, especialment a les Illes, doni els seus fruits.


No està previst comptar amb el suport econòmic de les institucions oficials (Govern, Consell, Ajuntament), pel que fa a la nostra gestió quotidiana. En tot cas, les aportacions econòmiques oficials podríem acceptar-les per al patrocini d’actes, exposicions, tallers o altres funcions d’interès general.

Per tal que el nostre “Museu” no sigui un projecte efímer, hem començat les gestions per a crear una fundació a través de la qual es puguin canalitzar les col·laboracions econòmiques, de gestió i administració. La nostra, no és una organització amb ànim de lucre. Per tant, tots els guanys econòmics que puguem assolir, seran destinats a la millora del servei, la dotació d’un espai propi, la promoció cultural i turística del Museu i el suport de les iniciatives, privades i públiques, amb la finalitat de dignificar l’humor com part substancial de la cultura i la societat.


El “Museu” romandrà obert el públic, sempre d’acord amb les normes i costums de Can Gazà.



Foto superior: Jaume Santandreu i Pep Roig, amb la simbòlica "primera pedra del Museu.
Foto Inferior: Toni Rotger "El secretari coixet", visitant les dependències del que serà Museu "Chupano" de l'Humor, a sa CAsa Llarga

No hay comentarios:

Publicar un comentario

"Úllima Hora"- Infidelidad internacional