viernes, 12 de febrero de 2010

Guillem d'Efak , 15 anys en el record



Dilluns farà 15 anys de la mort de Guillem d'Efak. Per aquest motiu, en el Teatre Principal de Palma, dilluns que ve, dia 15 a les 21 h es farà un concert que recoman sense reserves. Es tracta de MANUAL INACABAT (PER ANAR PER LA VIDA); Guillem d'Efak sentit per Joan Martorell. Puc dir-vos que he vist dues vegades aquest espectacle musical i poètic (a Pollença i a Alcúdia) i és d'alta qualitat.
El jove compositor porrerenc (gendre de Guillem d'Efak) ha fet una molt bona feina posant música a alguns dels poemes del bruixot català de la Guinea, barracaner del món, pintor, actor, poeta, narrador, home de teatre, seductor i, sobretot, defensor de la terra!
Qui sigui capaç de no estremir-se en escoltar LA TORRENTADA de notes de LA TORRENTADA o l'evocació que fan ELS INFANTS o de no emocionar-se quan Jordi Boixaderes ens fa escoltar EL VENT, haurà de vacunar-se contra la insensibilitat.
Passareu un guster si em feis cas. Si no és així, atendré diligent les vostres reclamacions... no n'arribarà cap!
Sé que els socis de l'Obra Cultural Balear poden obtenir entrades de franc. La resta poden anar a cercar-ne al mateix teatre sense haver-se de rompre cap os. Ho han posat baratet, baratet i això que reviure poemes de Guillem d'Efak és sempre un luxe.
Au, animau-vos que m'ho heu d'agrair. Molta de merda als que fan l'espectacle i besades a tothom!

Bartomeu Mestre i Sureda, Balutxo

FOTO D'OSCAR PIPKIN

1 comentario:

  1. ES UN VERDADERO HONOR QUE LA FOTO QUE ILUSTRA ESTE COMENTARIO HAYA SIDO ELEGIDA ENTRE LAS MILES QUE LE HAN HECHO A GUILLEM Y LA HAYA HECHO YO. TAMBIEN ES UN ORGULLO HABER FOTOGRAFIADO A TANTOS HOMBRES Y MUJERES QUE PASARON POR NUESTRAS VIDAS Y QUE LAS FOTOS NOS AYUDAN A TENERLOS TAN CERCA. SOLAMENTE ME QUEDA RECORDAR A LOS ESCRITORES Y PERIODISTAS QUE ELIGEN UNA FOTO U OTRA QUE NO OLVIDEN PONER EL NOMBRE DEL FOTOGRAFO, IGUAL QUE JAMAS OLVIDAN PONER SU PROPIO NOMBRE. DEMAS ESTA DECIR QUE INSISTO EN QUE ESTOS PERSONAJES ESTAN MUY POR ENCIMA DE NUESTRAS VANIDADES, PERO QUIZAS, (Y EN ESTE CASO ESTOY SEGURO), GUILLEM ME PEDIRIA UNA COPIA DE ESTA FOTO EN LA QUE SALE TAL CUAL ERA: UN HOMBRE VITAL, LLENO DE VIDA. OSCAR PIPKIN

    ResponderEliminar

"Última Hora"- Mosquitos