jueves, 25 de febrero de 2010

La Biblioteca Jaume Perich dona suport al nostre Museu de l'Humor

Des de Premià de Dalt, el nostre projecte de Museu de l'Humor reb el suport de la gent d'Humor a l'Art.




Avui volem donar el nostre suport a la gent del Museu Chupano de l’Humor, de ses Illes, presidit pel dibuixant i periodista Pep Roig. Ja fa unes setmanes us vam comentar quatre detalls sobre aquesta entitat, i ens bé de gust tornar a recordar-vos la seva tasca en la difusió de l’humor. A l’enllaç podreu llegir la sana admiració cap uns altres companys seus i nostres: el Museo del Humor-Fene (A Coruña). Felicitats a tots dos!

Hoy deseamos dar todo nuestro apoyo a los responsables del Museu Chupano de l’Humor, de las Baleares, presidido por el dibujantes y periodista Pep Roig. Hace ya unas semanas comentamos unos pocos detalles sobre esta entidad, y queremos recordaros de nuevo su excelente trabajo en la difusión del humor. En el enlace podréis leer la sana admiración hacia otros compañeros suyos y nuestros: el Museo del Humor-Fene (A Coruña). ¡Felicidades a ambos!


La Biblioteca JAume Perich es va inaugurar el juny del 2003. Està gestionada per l'Ajuntament de Premià de Dalt, i integrada dins la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona.


Jaume Perich i Escala (1941-1995), escriptor, dibuixant i humorista gràfic català, va viure a Premià de Dalt gran part de la seva vida. L'any 2006 la família va fer una donació del llegat de l'autor (uns 1.100 documents d'humorisme gràfic i còmic), que va servir de base per formar una secció especialitzada. Des d'aleshores fins ara, la Biblioteca, l'Arxiu Municipal i el Servei de Cultura, amb la col·laboració d'entitats com l'Associació Perich Sense Concessions (organitzadora del Premi Internacional d'Humor Gat Perich des de 1995), han dedicat esforços per conservar i difondre aquest patrimoni, a més d'enriquir el fons amb les darreres novetats.


www.humoralart.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario