martes, 28 de diciembre de 2010

EL MUSEU DE L'HUMOR A LA SERRA DE TRAMUNTANA

El llibre Cia Airlines que relata com el Diario de Mallorca va desvetllar la trama il·legal contra el terrorisme, veurà una segona edició augmentada amb noves investigacions i succeïts amagats fins i tot per WikiLeaks, al manco fin ara.
Una de les autores del llibre, la periodista Marisa Goñi, actual directora general de Radio i Televisió de Mallorca, que en fou coautora amb Felipe Armendáriz i Matías Vallés, ens recorda que Cia Airlines és la compilació d’una investigació periodística que va començar per les activitats de la Cia a Palma, concretament per l’arribada d’avions. Els periodistes van descobrir que hi havia avions privats que no declaraven la seva activitat. Els autors van posar aquests descobriments en un context europeu i de l’estat espanyol i es va engegar un procés judicial i polític. Quan va sortir a la llum el resultat de la investigació, a Europa encara no se’n parlava, però als Estats Units ja hi havia crítiques contra el tipus de lluita contra el terrorisme que exercia l’administració Bush. La investigació dels periodistes del Diari de Mallorca va suposar, però, la peça final d’un trencaclosques que va derivar en una investigació judicial. La periodista afirma que l’únic que van fer durant la investigació va ser recompondre vols i trajectes a través de dades oficials i anar lligant caps.
Marisa Goñi, que presentarà pròximament  la segona edició augmentada del llibre a Inca, ens avança algun contingut com el que l'administració Bush va arribar a oferir la cessió del conjunt militar, conegut popularment com a Ses Bolles del Puig Major, perquè s'hi pogués instal·lar la Societat Protectora de l'Humor. Gràcies a les informacions del ja ex cònsol dels Estats Units a Mallorca, Tummy Bestard, els amics americans s'assabentaren de les dificultats d'espai existent per a un Museu de l'Humor, i perquè el seus promotors no passassin pel calvari dels antics aspirants a un Museu Marítim a Mallorca.
Segons Marisa Goñi, Tummy Bestard, actualment president de l'Associació d'amics de Juníper Serra -reconegut franciscà mallorquí que fundà la missió de l'Alta California- continua amb molt bona relació amb la Casa Blanca. Darrerament va mantenir una audiència privada amb el president Barack Obama. Aquesta visita va tenir com a objectiu reeditar els agermanaments que, des de fa anys, existeixen entre diversos pobles de Mallorca i pobles o ciutats d'Estats Units, a fi d'apropar més els llaços culturals, turístics, comercials i espirituals. Per tot això l'actual president Obama és va interessar per les gestions de que el MUSEU DE L'HUMOR s'ubiqui al Puig Major, ja sense contrapartides ni censures com pretengué l'administració Bush. 
*     *     *
Salut & Hu@mor

No hay comentarios:

Publicar un comentario