miércoles, 18 de marzo de 2020

50 años de humor en "Última Hora", exposiciones de celebración


50 ANYS D'HUMOR GRÁFIC A "ÚLTIMA HORA"

1977- Primera exposició a la llibreria Cavall Verd, de Palma, organitzada pel seu propietari, el poeta Rafel Jaume.

Primera exposición en la librería Cavall Verd, de Palma, organizada por su propietario el poeta Rafel Jaume









































1980- Exposició itinerant per a celebrar els primers 10 anys dels meus acudits a «Última Hora», per iniciativa de Bartomeu Mestre «Balutxo», responsable de l’Obra Social de «Sa Nostra». A Manacor va ser la mostra inaugural, seguit de Felanitx, Inca, Sineu i Selva. Des d’aquest darrer poble ja la vaig retirar, malgrat la insistència de Balutxo per a continuar, que va topar amb la meva costum de no allargar massa les meves coses.

Exposición itinerante para celebrar los primeros 10 años de mis chistes en “Última Hora”, por iniciativa de Bartomeu Mestre “Balutxo”, responsable de la Obra Social de “Sa Nostra”. En Manacor tuvo lugar la muestra inaugural, continuando por Felanitx, Inca, Sineu y Selva. Desde este último pueblo decidí retirarla a pesar de la insistencia de Balutxo para continuarla, cosa que topó con mi costumbre de no prolongar demasiado mis cosas.                                                                                                                                                                             


1990- Apart d’una referència a «UH», no vaig celebrar el meus 20e aniversari
Aparte de una referencia en “UH”, no celebré el 20º aniversario.


2000- Els 30 anys com a dibuixant d’humor gràfic del diari el celebràrem amb una exposició de dibuixos, pintura i escultures en el Museu d’Art Contemporani de Sa Pobla, per iniciativa d’Alexandre Ballester, escriptor i cronista del municipi, el batle del qual era Jaume Font.
Los 30 años como dibujante de humor gráfico en el diario lo celebramos con una exposición de dibujos, pinturas y esculturas en el Museu Contemporani de Sa Pobla, por iniciativa de Alexandre Ballester, escritor y cronista municipal, siendo Jaume Font el alcalde del municipio.
























































2010- Els 40 anys en el diari es va celebrar amb una mostra dels meus dibuixos, pintura i escultura a la galeria El Temple, a Palma, dirigida per Joana Maria Ferrer.

Los 40 años en el diario se celebró con una muestra de mis dibujos, pinturas y esculturas en la galería El Temple, de Palma, dirigida por Juana María Ferrer



2020- El meu projecte per aquest 50 aniversari era cremar els originals dels acudits que escara conservo en paper, part dels quals seran indultats i aniran al Instituto Quevedo de las Artes del Humor de la Universidad de Alcalá de Henares. També al Museo del Humor de Fene (Corunya), a proposta del dibuixant Xaquim Marin, fundador del Museu i exdirector. La resta...

Mi proyecto para este 50 aniversario era quemar los originales en papel de mis viñetas que aún conservo, parte de los cuales serán indultados y serán enviados al Instituto Quevedo de las Artes del Humor de la Universidad de Alcalá de Henares. También al Museo del Humor de Fene (Coruña), a propuesta del dibujante Xaquin Marín, fundador y ex director del museo. Y el resto...


No hay comentarios:

Publicar un comentario

"Última Hora"- Modus operandi